Teknologi
 

 

 

Miljørigtig lugtkontrol med ren "plante-energi"

 

Vaportek teknologien er en enestående metode til sikker, effektiv og enkel fjernelse af lugt. Metoden har på verdensplan sat en ny standard for miljø- og brugervenlig lugtsanering indenfor skadeservice branchen.

 

En videnskabeligt formuleret og patenteret sammensætning af flere end 30 forskellige og 100% naturlige aromatiske planteekstrakter udgør fundamentet i Vaportek's alsidige produktprogram. Dette komplekse mix af æteriske olier kaldes for Neutrox Gamma og blev af en anset amerikansk medicinalvare- producent sidst i 70'erne udviklet til sikker og effektiv neutralisering af ildelugt indenfor det amerikanske sundhedsvæsen.

I dag anvendes Vaportek med stor succes i mange forskellige brancher.

 

Neutrox Gamma olien er hermetisk forseglet i en speciel kunststof-membran. Når der føres luft henover membranen ved hjælp af Vaportek apparaternes indbyggede blæsere, åbner membranen sig, og olien ånder (diffunderer) igennem mem- branen, hvorved den frigøres til luften som en tørdamp. Tørdampen er ekstremt aktiv i luften, og dens mikroskopiske små planteoliemolekyler gennemtrænger hurtigt porøse overflader såsom tekstiler, tapet, beton, mursten, træ, gips og andre byggematerialer for derved, på molekylært niveau, at indkapsle og neutralisere eller lugtmodificere forekommende ildelugt fra brand- og sodskader, skimmel, mug, kloakvand, afløbsvand, tørkogning, tørstegning, forrådnelse, affald, urin, opkast, sved, dyr og al anden lugt af organisk oprindelse.

 

 

 

Vaportek Technology

 

Folk spørger tit, om Vaportek’s teknologi maskerer eller virkelig fjerner dårlige lugte. Svaret er: Vaportek fjerner organiske lugte.

 

Lugtmaskering kontra lugtneutralisering

At maskere er at øge den overordnede lugtintensitet for eftertrykkeligt at “dække over” en eksisterende dårlig lugt. Det betyder, at man indfører en ny lugt, der dufter kraftigere end den problemetiske lugt, man ønskede at fjerne. Det resulterer i yderligere et bombardement af opfattede dufte, der ikke gør noget for at fjerne kilden til den oprindelige dårlige lugt.

 

At neutralisere er at fjerne eller at forårsage, at ildelugtende molekyler bliver helt umærkelige på molekylært niveau ved hjælp af direkte modvirkende foranstaltninger med en ekstra blanding, i dette tilfælde vores æteriske olieblanding bestående af plante-, blomster- og træekstrakter. De ildelugtende molekyler ændres herefter ved hjælp af en kemisk interaktion kaldet lugtparring eller indkapsling til en ny molekylær form, som enten ikke lugter længere eller ikke er flygtig nok til at kunne opfattes. På denne måde mindskes det ildelugtende molekyle i en grad, at det forsvinder, da det er blevet nedbrudt til ukendelighed.

 

Når Vaportek’s æteriske olieblandinger flygtiggøres i luften som en tør damp, reagerer de direkte med lugtende molekyler i luften. Denne molekylære, kemiske interaktion gør det muligt for Vaportek’s produkter effektivt at neutralisere organiske dårlige lugte.

 

Hvorfor æteriske olier?

Mens Vaportek introducerer en ekstra duft (der af nogen fejlagtigt tillægges maskeringsegenskaber), er det som følge af vores komplekse formel med naturligt forekommende æteriske olier den præcise kompleksitet i olieformlen, som går skridtet videre og effektivt fjerner kilden til de ildelugtende molekyler ved hjælp af indkapsling eller lugtparrende neutraliseringsteknologi. Alt imens der findes et stort antal æteriske olier, er det ikke dem alle sammen, der er i stand til at neutralisere organiske lugte som f.eks. røg, urin, skunk eller skimmel.

 

Vaportek har omhyggeligt udarbejdet den korrekte blanding af olier, der er nødvendige til en effektiv og gennemtrængende lugtfjernelse. Det er derfor, at Vaportek’s teknologi er så enestående. Vores formel til æteriske olier tilbyder et bredt spektrum inden for neutralisering af lugtfremkaldende elementer som aldehyd, amin, diamin, sulfid, lactone, carboxylsyre, ester, carbylaminer, keton og andre karboner.

Det er takket være vores æteriske olier, at Vaportek kan være stolte over at kunne tilbyde vores kunder en grøn løsning på deres problemer med dårlig lugt, i stedet for, at de er tvunget til at anvende barske kemikalier og ozonproducerende produkter. Mange eksisterende løsninger til lugtfjernelse udsætter både brugerne og de fagfolk, der anvender udstyret, for sundhedsskadelige lidelser som f.eks. luftvejssygdomme og lungeskader. Disse produkter kan endvidere forårsage skade på vores naturlige miljø. Vores teknologi er CFC-fri, ugiftig og VOC-kompatibel.

 

Hvorfor tørdamp?

Vaportek adskiller sig yderligere fra konkurrenterne med vores leveringsteknik inden for tørdamp, som tilfører nul fugt til behandlingsområdet, og som i øvrigt er umærkelig, når der ses bort fra duften af æteriske olier. Vores teknologi producerer ingen skadelig ozon eller hydroxyl, involverer ikke brug af tågesprøjte, og er ikke ligeså snavset og klistret som geler og sprays. Tørdamp-forbindelser har en høj mobilitet i luften og er i stand til at trænge sikkert igennem porøse stoffer såsom vægplader, træ, tæpper, cement, isolering og andre overflader på en måde, som konkurrenternes produkter ikke kan.

 

Stol på Vaportek

Vaportek er den banebrydende kraft bag æteriske olier og tørdampteknologi. Vaportek ligger mange år fremme i forhold til de kopiprodukter, der fremstilles af virksomheder, der stadig kæmper med at opnå den idéelle balance, som vi fandt og perfektionerede i 1979. Hav tillid til Vaportek og vores originale olieblandinger til en effektiv og gennemtrængende lugtfjernelse. Udover vores garanti på 100 % lover vi upåklagelig kundeservice, fair priser og en forpligtelse til at tilbyde dig en miljøvenlig løsning på dine organiske lugtproblemer.