Teknologi
 

 

 

En moderne maling skal kunne mere end blot se godt ud!

 

Bioni’s produktfilosofi genspejles i kravet om at udvikle „intelligent overfladebehandling til bygninger“, som gennem specielle funktioner giver kunden og brugeren en merværdi. For at opnå dette, er det nødvendigt at holde sig fuldstændig ajour med og udnytte de nyeste videnskabelige fremskridt og teknologier. Her spiller nanoteknologien en vigtig rolle.

 

Nanoteknologi – I dværgenes rige
 

Nanoteknologien vækker stigende opmærksomhed og bliver betegnet som det 21. århundredes nøgleteknologi. Nano stammer fra det oldgræske ord ”Nanos” og betyder ”dværg”. Forskningen indenfor nanoteknologien beskæftiger sig med de mindste partikler, et materiale er sammensat af.

 

På dette mindste niveau kan man danne grundlaget for produkter med særlige egen-skaber. For nanoteknologien gør det muligt målrettet at ændre overfladers egenskaber på en sådan måde, at de opfylder næsten enhver ønsket funktion.
 

Med en diameter på 10 nanometer (svarer til 1/100.000 mm) er materialer, der udvikles indenfor nanoforskningen 5000 gange smallere end et menneskehår og har det samme størrelsesforhold til en fodbold, som en fodbold har til jordkloden.

Innovative og miljøvenlige produkter til den europæiske skadeservicebranche